Corona uppdatering Huelva regionen

Rapport från El Rompido, Punta Umbria och Islantilla

Följ oss gärna på Instagram och kontot golfispanien. 

Nulägesrapport 2022-02-06

Följ med på UD:s hemsidor

Solen skiner och det är skandinavisk sommarvärme på våra destinationer. Sedan årsskiftet, så har de flesta börjat leva mera ”normalt”. Smittspridningen av Omikron har varit omfattande, men lyckligtvis har de flesta bara fått en lätt förkylning. 

Följ alltid med på UD:s hemsidor för att få senaste uppdateringen angående vilka restriktioner som gäller, om det är några.

I vår verksamhet, så gör vi det vi kan för att minska smittspridningen och uppmanar våra gäster att hålla avstånd. Känner man sig sjuk, så ska man isolerar sig och vara noga med att inte ha kontakt med andra utanför närmaste familjen; det är en liten uppoffring, men visar på respekt och kärlek till andra. Att försöka förhindra att smitta förs vidare gäller ju inte enbart Omikron, utan andra smittsamma sjukdomar.

Nulägesrapport 2021-12-06

Passenger locator card

Om du flyger till Portugal, så behöver du fylla i ett så kallat passanger locator card. Formuläret accepterar inte spanska adresser, så fyll i adressen som tillhör flygplatsen där du landar. Du finner adressen till flygplatsen via sökmotorer på internet. 

Nulägesrapport 2021-11-29

Portugal inför krav på negativt Covid-19 bevis

Portugal inför nya regler för inresa från och med 1/12, 2021. I nuläget behövs ett negativt Covid-19 test för att komma in i landet, via flyg eller bil. Det räcker alltså inte bara med ditt Covidbevis, som vaccinationsintyg; du ska också visa upp ett negativt PCR-test gjort inom 72 timmar före inresa, eller ett negativt antigentest, utfört inom 48 timmar före inresa.

Det innebär även att du som ska till destination i Spanien, och bokat hemresa från Faro, Algarve, behöver ha ett giltigt negativt provsvar. Kontrollerna kommer att vara slumpmässiga. Du har möjlighet att ta ett antigentest på El Rompido golf resort via ett lokalt laboratorium i Cartaya. Mer detaljerad information finns på plats.

Nulägesrapport 2021-09-01

Snart börjar säsongen

Det är full fart på samtliga destinationer. Hotellen i området är fullbokade, golfbanorna har varit öppna hela tiden, butiker, restauranger och barer är öppna. Vår personal är på plats och förbereder från mitten av september. 

Myndigheterna har insett att vi måste lära oss leva med Corona. Det är framför allt de yngre som är smittbärande och som smittas i nuläget, därför måste barer, restauranger och diskotek stänga 01:00. Det kommer helt säkert inte påverka våra gäster speciellt mycket, eftersom de flesta håller sig hemma nattetid.

Vad är annorlunda mot tidigare år?

Alla använder mask när man inte kan hålla avstånd för att skydda varandra, t.ex. inomhus i en butik eller när man går in på en restaurang. Utomhus är inte mask obligatoriskt, men rekommenderas om det är väldigt trångt, vilket det inte är på våra destinationer. Munskydd bärs självklart inte i samband med golf och annan idrott, när man solar vid havet eller stranden eller när man äter på en restaurang.

Flyget upplever vi numera som säkert, med obligatorisk användning av munskydd, avancerad rengöring och luftfilter samt borttagen matservering. Oroliga personer kan i tillägg använda engångshandskar, för att undvika kontakt mot hud. Läs aktuell information från flygbolaget där du bokat din biljett eller på UD:s hemsida angående regler gällande inresa. Vaccinpass behöver du helt säkert ladda ner till din mobil och eventuellt måste du också fylla i ett papper, som intygar att du inte har symptom på Covid-19.

I stort sett alla affärer har säkerhetsvakter som ser till att samtliga kunder spritar händerna och bär ansiktsmask innan de kommer in i butiken. Vi märker verkligen hur alla visar omtanke och håller distans.

Var vi än är, så har vi sett personer som städar, desinfekterar och sprejar. På hotellen så blir köksredskap numera tvättade och behandlande med extra produkter, för att förhindra spridning av bakterier och virus. Hotellgym och inomhuspool ska bokas, så att det endast är några få personer där samtidigt.

Det har fullkomligt exploderat när det gäller utbudet av hämtmat och online shopping. Det är idag lätt att handla matvaror via internet och få dem levererade till lägenhetshotellet.

Vi förväntar att vi tillsammans kommer finna lösningar för att fortsätta leva och umgås, resa och spela golf, men med vissa justeringar för att undvika smittspridning.